Bliv medlem af Min A-kasse for kun 464 kr. / md.

Det er enkelt og lige til at blive medlem af Min A-kasse. 
Vi sikrer dig ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. 

97.000 har allerede valgt Min A-kasse.

 

Bliv medlem orange

 

Min A-kasse:

* Lavt kontingent på kun 464 kr. / md. (2018)

* Alle lønmodtagere kan blive medlem - uanset uddannelse og branche

* Min A-kasse er 3 gange i træk kåret som Danmarks bedste a-kasse.

 

  Studerende - Bliv medlem gratis | Min A-kasse

Mere info? Klik her | Min A-kasse

Er du nyuddannet?

Hvis du er nyuddannet, kan du blive optaget som dimittend, hvis din uddannelse er normeret til 18 måneder. Uddannelsen skal være offentlig anerkendt, dvs. den skal være SU-berettiget eller være en lærlinge- eller elevuddannelse. Som dimittend kan du få udbetalt dagpenge efter dimittendsats fra en måned efter, at du har afsluttet uddannelsen (det kan tidligst være efter de 18 måneder, uddannelsen er normeret til). For at få ret til dagpenge en måned efter endt uddannelse, skal Min A-kasse modtage din ansøgning om optagelse senest 2 uger efter uddannelsens afslutning. Meld dig ind i Min A-kasse her

Du går fra dimittendsats til en beregnet, individuel sats, når du har haft arbejde i mindst 3 måneder. Det er desuden et krav, at der skal være gået mindst 6 måneder efter, at du har opnået retten til dagpenge. Læs mere om din dagpengesats her. 

Dimittendsatsen er afhængig af, om du har forsørgerpligt. Det betyder, at hvis du har forsørgerpligt får du 82 pct af den højeste dagpengesats. Hvis ikke du har forsørgerpligt får du 71,5 pct af højeste dagpengesats.

Elev med mindre end 12 måneders uddannelse tilbage

Hvis der er mindre end 12 måneder tilbage af din elevtid, bør du vente med at melde dig ind, til du har afsluttet din uddannelse. Herefter vil du blive meldt ind efter reglerne for nyuddannede (se ovenfor). 

Elev med mere end 12 måneders uddannelse tilbage

Du kan blive optaget efter reglerne for lønmodtagere, hvis du er elev på en godkendt uddannelse, har mindst 12 måneder tilbage af din elevtid og er i praktik på optagelsestidspunktet. Dermed kan du få dagpenge fra den første ledige dag efter, at du er blevet udlært. Du skal dog opfylde de øvrige betingelser for ret til dagpenge.

Du kan få beregnet en individuel dagpengesats på 90 % af den elevløn, du har fået de sidste 3 måneder, dog maksimum 18.633 kr. om måneden for fuldtidsforsikrede og 12.422 kr. om måneden for deltidsforsikrede. Du kan også vælge at få dimittendsatsen, som er på:

Fuldtidsforsikret
Hvis du har forsørgerpligt: 15.279 kr. om måneden
Hvis du ikke har forsørgerpligt: 13.323 kr. om måneden

Deltidsforsikret
Hvis du har forsørgerpligt: 10.186 kr. om måneden
Hvis du ikke har forsørgerpligt: 8.882 kr. om måneden

Hvis du melder dig ind 12 måneder før, du bliver udlært, skal du sende en indmeldelsesblanket til Min A-kasse sammen med din sidste månedslønseddel. Husk at der skal være mindst 12 måneder tilbage af din læretid, når vi modtager din ansøgningsblanket. Hvis du melder dig ind som dimittend, skal vi have modtaget din ansøgningsblanket inden 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse.

Gymnasiale uddannelser

Du skal være opmærksom på, at gymnasiale og erhvervsgymnasiale uddannelser ikke er uddannelser, som giver erhvervskompetence. Derfor kan en studentereksamen, en HH-uddannelse samt ligestillede uddannelser ikke give adgang til optagelse på dimittendvilkår i en a-kasse.

 

Test

 

 

{jform=1}

Gratis medlemskab for studerende - seks gode grunde til at blive studiemedlem i Min A-kasse

Er du studerende, lærling eller elev? Så har du med stor sandsynlighed mulighed blive GRATIS medlem af Min A-kasse! Læs seks gode grunde til at blive medlem af Min A-kasse og betingelserne for et studiemedlemskab herunder.

Studerende_i_Min_A-kasse.jpg

Seks gode grunde til at melde dig ind i Min A-kasse

 
1.  Gratis medlemskab som studerende og dagpenge fra dag et
 
Er du studerende og under 30, kan du melde dig ind i Min A-kasse - helt gratis! Har du været medlem minimum et år, når du er færdiguddannet, kan du få dagpenge allerede fra dag et. Læs betingelserne nederst i denne artikel.
 

2.  Gratis foredrag og workshops


Som medlem af Min A-kasse har du mulighed for at gå til spændende foredrag og workshops. Vi har fx workshops omkring netværk, foredrag med gode råd og forberedelser til jobsamtalen og meget, meget andet. Derudover kan du løbende finde foredrag og workshops med eksterne foredragsholdere som Morten Vium, der er ekspert i LinkedIn, og mange andre.
 

3. Få taget et professionelt billede af dig selv til dit CV og LinkedIn


Mangler du et professionelt billede af dig selv i din jobsøgnng? Hos Min A-kasse ved vi, hvor vigtigt det er at give et godt førstehåndsindtryk, hvilket du bl.a. kan give gennem et professionelt billede af dig selv. Derfor samarbejder vi med en dygtig fotograf, der er klar til at fotografere dig, så du har et godt billede, du kan bruge i dit CV og på LinkedIn. Vi annoncerer datoerne for vores foto-workshop her på hjemmesiden og på Facebook løbende.
 
 
4. Gode råd og vejledning til dig, der drømmer om at åbne egen virksomhed

Drømmer du om at åbne egen virksomhed, når du er færdig med din uddannelse? Og har du brug for at få helt styr på lovgivningen, så du ikke ender med at stå helt uden penge på lommen, hvis ikke indtægterne stømmer ind, når virksomheden er åbnet? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Min A-kasse har vi flere medarbejdere, der er eksperter i selvstændig virksomhed og selvstændig bibeskæftigelse.
 

5. Individuel karriererådgivning fra jobkonsulenter, der kender dit arbejdsmarked


Hos Min A-kasse kan du få job- og karriererådgivning af jobkonsulenter, der er eksperter i jobmarkedet. Jobkonsulenter, der kan hjælpe dig med gode råd og knowhow i forhold til alt fra din jobsøgning, ansøgning og CV til afklaring af kompetencer og stresscoaching.
 

6.  Gratis e-bøger om alt mellem jobsøgning og dagpengeregler

Hos Min A-kasse har vi skrevet skrevet flere små bøger om alt fra jobsøgning til dagpengeregler - beskrevet på en måde, så almindelige mennesker faktisk forstår det. Vores "kompasser", som vi kalder dem, eksisterer i både e-bogs format og i fysisk form. Som medlem af Min A-kasse får du fri adgang til dem alle - både i fysisk form og e-bogs format.
 
To_kvindelige_studerende.jpg
 

Betingelser for et gratis medlemskab for studerende

Hvis du endnu ikke er fyldt 30, og hvis du har mindst et år tilbage af dit studie, har du mulighed for at blive gratis studiemedlem og få dagpenge fra dag et, når du er færdiguudannet. Ved at være medlem i mindst et kalenderår, kan du nemlig undgå den første måneds karantæne. Hvis du tidligere har været på dagpenge, har du måske mulighed for at falde tilbage på din tidligere dagpengeret. Kontakt os. Så hjælper vi dig.

 

Fritagelse for kontingentbetaling, hvis du er under 30 år

Hvis du er under 30 år, har du mulighed for at blive fritaget for kontingent, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Du skal være i gang med en erhvervsmæssig uddannelse eller en uddannelse, der giver ret til optagelse som dimittend i en a-kasse - dvs. en uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneders varighed.  
 • Din samlede indtægt fra beskæftigelse, SU, SVU eller lign. må ikke overstige den maksimale dagpengesats (223.596,00 kr.) eller elevlønnen.
 • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse efter lov om aktiv socialpolitik eller lignende.

 Fritagelse for kontingentbetalingen gælder fra den dag, Min A-kasse har din ansøgning.

Kontingentfritagelsen gives for 1 år ad gangen og ophører, når du fylder 30 år, eller når du ikke længere er under uddannelse.
 

Fritagelse for kontingentbetaling, hvis du er over 30 år

Hvis du er over 30 år, har du mulighed for at blive fritaget for kontingent, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Du er under erhvervsmæssig uddannelse, der giver ret til optagelse som dimittend i en a-kasse og betaler efterlønsbidrag.
 • Der er indgået en kontrakt om voksenlærling mellem din arbejdsgiver og jobcentret.
 • Dine samlede indtægter fra beskæftigelse, SU, SVU eller lignende under uddannelsen overstiger ikke den maksimale dagpengesats eller elevlønnen.
 • Du skal være berettiget til dagpenge, inden du starter din uddannelse: 

  • Er du ny i dagpengesystemet kigger vi på din indtægt. Du er dagpengeberettiget, når du har haft en indtægt på 228.348 kr., der er indberettet til SKATs indkomstregister inden for de sidste tre år
   (vi kan max. medregne 19.029 om måneden). Du skal have været medlem af a-kassen i perioden. 
  • Er du allerede i dagpengesystemet optjener du en ny ret via arbejdstimer. Det vil sige, at du indenfor de sidste tre år enten skal have haft 1.924 arbejdstimer, der er indberettet til SKATs indkomstregister. Vi kan kun tælle dem med, hvor du har været medlem af en a-kasse.

 • Du skal være tilmeldt - og betale til - efterlønsordningen.
 • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse efter lov om aktiv socialpolitik eller lignende.

Fritagelse for kontingentbetalingen gælder fra den dag, Min A-kasse har din ansøgning

Kontingentfritagelsen gives for 1 år ad gangen og ophører, når du fylder 30 år, eller når du ikke længere er under uddannelse.

 

Dimittendrettigheder – vigtigt at vide

For at opnå dimittendrettigheder, skal du søge om optagelse i Min A-kasse inden 14 dage efter endt uddannelse.

Er du allerede medlem, kan du opnå eller bevare retten til dagpenge efter endt uddannelse, hvis du skriftligt beder om at gøre brug af dimittendrettighederne, inden 14 dage fra den dag, at du afslutter din uddannelse. Det kan du gøre ved at sende AK044 via selvbetjeningen

Det er vigtigt, at du gør brug af dine rettigheder inden for fristen, også selvom du er i arbejde efter uddannelsen er afsluttet. Hvis datoen for afsluttet uddannelse er ændret, skal du give os besked.

 

Gymnasiale uddannelser

Du skal være opmærksom på, at gymnasiale og erhvervsgymnasiale uddannelser ikke giver erhvervskompetence. Derfor kan en studentereksamen, en HH-uddannelse samt ligestillede uddannelser ikke give adgang til optagelse på dimittendvilkår i en a-kasse eller gratis medlemskab.

  

Vil du være gratis studiemedlem i Min A-kasse? 

Anbefal et nyt Min A-kasse-medlem og få et gavekort som tak

Er du glad for at være medlem af Min A-kasse? Anbefaler du os til venner, familie eller bekendte og skaffer et nyt medlem, kvitterer vi med et Supergavekort på 300 kroner (gælder ikke studerende, da de er gratis medlemmer). Gavekortet kan bl.a. kan omveksles til to biografbilletter med popcorn og sodavand, som du kan dele med det nye medlem?

Sådan gør du

1. Få din ven, kollega, dit familiemedlem eller anden bekendte til at indmelde sig ved at trykke på denne knap.

Meld_dig_ind_her.JPG

 

2. Send derefter en mail til , oplys navn og adresse eller e-mail på det nyindmeldte medlem. 

3. Herefter modtager du dit gavekort på e-mail som tak for hjælpen.

 

Anbefal_et_medlem_og_få_et_gavekort_på_to_biografbilletter.JPG

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere om vores cookies på siden fortrolighedspolitik. Jeg accepterer cookies fra dette website
Accepter